Dominicanenklooster Huissen
12 – 14 juli 2022
dinsdag 19.30 u – donderdag 16.00 u

Dit weekend staat in het teken van de herinnering aan iemand die je lief is (geweest), iemand van wie je afscheid hebt moeten nemen. Het voorwerp dat met je dierbare is verbonden, vormt aanleiding om je relatie met en herinnering aan de ander op creatieve wijze te onderzoeken en verbeelden. Een levend onderzoek met schilderen en schrijven, uitwisseling en momenten van StilZijn.


“Afscheid nemen is de geboorte van de herinnering”, Bert Hellinger

Het theelepeltje van oma, de jas van je partner, de hamer van vader….het zijn tastbare herinneringen, die dit weekend hun eigen rol spelen.
Het voorwerp dat met je dierbare is verbonden, is aanleiding om je herinnering aan de ander op creatieve wijze te onderzoeken via schilderen en schrijven.
Verdriet na verlies is normaal.
Maar waar het blijft, kan het je verduisteren waardoor je niet meer vrij en voluit leeft.
Mogelijk kunnen deze dagen je enigszins verlichten door het in beeld brengen van je herinneringen.
Het geliefde voorwerp is aanleiding om jou in het licht te zetten en je aandacht te richten op de persoon, die je los hebt moeten laten.a

Ik nodig je uit vanuit je hart, op een intuitieve manier, met je voorwerp in gesprek te gaan.
Om de blik naar binnen te richten en jezelf via het voorwerp uit te drukken in woord en beeld. We zullen dat doen met schilderen, spel en tekst.Creatief vormgeven helpt je om je eigen ideeën los te laten en jezelf te verrassen.

Ik ga er vanuit dat er veel (levens)kennis en kunde aanwezig is wanneer je een groep mensen bij elkaar zet. Laten we daar gebruik van maken en elkaar bemoedigen.

Denk je dat dit iets voor jou is en/of heb je vragen?
Klik hier voor meer informatie en/of inschrijven, dan neem ik contact met je op.